Järnvägarna

Avregleringen debatterades i dagens Gomorron Sverige (SVT1) av infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) och Karin Svensson (MP). Mycket till debatt blev det nu inte men kanske just därför nog så upplysande.

ÅT levererade utförligt och omständligt (tiden går…) de vanliga flosklerna om olika människors olika val osv. KS svarade med att leverera fakta om hur motsvarande projekt har utfallit i England och på Nya Zeeland. Och där har det gått dåligt; kaos och högre biljettpriser. Försöken håller på att avvecklas i England. På detta svarade ÅT med att – tro det eller ej – upprepa sin tidigare floskler. Det hela upprepades ytterligare en gång i stort sett. En konkret fråga från KS – hur Banverket gör om två ”aktörer” (hemska ord!) vill köra samma tid på samma sträcka – besvarades inte. Naturligtvis, frestas man tillägga.

Vem som ”vann”? Ja, det är väl rätt uppenbart. Fakta mot floskler. – Att upprepa flosklerna och strunta i fakta, ej heller bemöta dem, tycker jag visar rätt tydligt att detta är en ideologisk fråga för vår ”kära” regering. Avreglering är bra är en trossats. Man har bestämt sig för att tro detta och fakta betyder mindre.

tåg1tåg2tåg3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: