KD:s pajaskonster

I sitt tal igår i Almedalen ville Göran Hägglund slå ett slag för de ”vanliga” människorna och deras intressen. Vad nu detta kan innebära. Någon som känner sig träffad? Han ställde detta i kontrast till vänstern i minst sagt svepande ordlag samt passade också på att karakterisera Piratpartiet som en utväxt från Pirate Bay. Man blir något matt tills man inser att han naturligtvis fiskar röster. Partiet är ju på vippen att åka ur riksdagen. Av den anledningen kommer han sannolikt inte att möta kritik från övriga borgerliga partier. Utan KD ökar naturligtvis risken/chansen för regeringsskifte 2010.

Härmed inte sagt att han inte menar det han säger med reservation för att det är lite oklart vad han menar. När han talar om den vanliga familjen (som inte är så vanlig) är det ju ofrånkomligt att man kommer att tänka på vad han tycker om exvis könsneutrala äktenskap där KD är ensam i riksdagen och överkört av sina regeringskolleger. I fråga om upphovsrätten är han ju också i det närmast ensam numera låt vara att Reinfeldt är väldigt tyst (speciellt idag får man väl förmoda när Sarkozy är på besök).

Men i Gomorron Sverige fick Hägglund stöd ifråga om upphovsrätten av nyhetspanelens egen clown (har tyvärr glömt namnet, Thomas nå’nting tror jag). Och i P1 i eftermiddag slätades det över av Timbro som dock mötte motstånd från Gudrun Schyman (FI). – Detaljerna kan göra detsamma så förutsägbart som det var. Möjligen kan man häpna över Timbros förmåga att göra svart till vitt genom tillskriva Hägglund uppfattningar som han inte alls uttryckte i Almedalen. Kamrat 4% har bytt läger… 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: