Tjurfäktning

Ur dagens SvD – nätupplagan:

Ett dödsfall och flera skadade – tragiskt facit efter dagens tjurrusning i spanska Pamplona.

Det tragiska syftar förmodligen på att människor omkom och skadades. – För all del, det alltid tragiskt även om det beror på den egna dumheten. För om man är så sanslöst korkad att man springer framför skrämda, framrusande tjurar så bör man snarast vara förvånad om man inte blir skadad.

Vad som rör sig i huvudet på dessa människor vet jag inte men en sak är jag ganska säker på: Tjurarna har inte bett om detta. Och de är inte på väg ut på grönbete, de är på väg till tjurfäktningsarean, för att misshandlas och dödas.

Detta vidriga djurplågeri pågår år efter år – där har vi den verkliga tragedin. Lyckligtvis protesteras det. AnimaN aturalis, som är verksam i spansktalande länder agerar mot verksamheten. Att man numera även protesterar i Spanien är ju särskilt glädjande. Tyvärr är organisationens webplats helt på spanska, vilket väl försvårar läsningen för de flesta av oss, även om många svenskar kan spanska. Men lite kan man man ju gissa. Vad texten på aktivisternas plakat betyder är inte så svårt att förstå:

pamplona

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: