Religion och medicin

Igår 2 augusti skrev bl a DN så här om pappan som lät dottern dö:

En man i Wausau i USA-delstaten Wisconsin har dömts för mord på sin elvaåriga dotter som han lät dö i diabetes. Istället för att gå till doktorn bad han till Gud. Mannen riskerar nu upp till 25 års fängelse.

Kommentarerna lät inte vänta på sig. Intressant nog fanns det i stort sett två typer, av vad jag såg i tidningar och på bloggar. Dels från ”vanliga” kristna som tog avstånd från pappans handlande men (naturligtvis) menade att man kan be också. Dels från ateister som (naturligtvis) också tog avstånd från pappans handlande men som samtidigt passade på att dra alla religiösa över en kam, förlöjliga religion i allmänhet och (i ett fall) utpeka bön som ”ett gift” (förmodligen utan någon som helst kunskap i ämnet).

Däremot saknades såväl religiösa fundamentalister (lyckligtvis) som sansade ateister (beklagligtvis). För man kan väl vara ateist eller på annat sätt ta avstånd från religionen i princip utan att döma någon för vad andra har gjort? – Kort sagt, varför är ateisterna (de som syns i media) så aggressiva?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: